perjantai 18. syyskuuta 2015

Hiivataikina

  Hiivataikina

Tärkeimmät raaka-aineet ovat hiiva, taikinan neste, vehnäjauhot ja sokeri.
Taikina kohotetaan hiivalla. 

(Tuore)Hiiva sekoitetaan 37 asteiseen nesteeseen ja sitä ruokitaan sokerilla sekä vehnäjauhoilla. Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin ja vasta sen jälkeen nesteeseen, joka on hieman lämpimämpää kuin tavallisen hiivan kanssa käytettävä neste. Nesteen lämpötila on tärkeä leivonnaisten onnistumisen kannalta, sillä liian kuumassa nesteessä hiiva kuolee ja liian kylmässä se ei toimi. Hiiva kuolee mikäli neste on yli 50 astetta lämmintä.

Taikina on tärkeä vaivata hyvin, jotta se kohoaa kunnolla. Leivonnaiset pitää kohottaa huolella, jotta pinta ei repeilisi paiston aikana, ja leivonnaisista ei tulisi litteitä.


Toivereseptejä:

-pizza


-korvapuustit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti