perjantai 18. syyskuuta 2015

Ohjeistus oppilaille

Heissan kaikki innokkaat leipurit!

Nyt olisi aika taas perehtyä miten sitä miten sitä pullaa, croissanttia ja kurkkupiirakkaa leivottiinkaan!

Joten  nyt tehdään ryhmissä yhteinen hieno leivontablogi, jonne keräämme tietoa erilaisista taikinatyypeistä.

Siis työskennellään:
Ryhmä nro 1:(Tuulia, Meri, Eevi ja Hanna) muna-sokerivaahto
Ryhmä nro 2: (Oscar, Arash, Jenni ja Salla) voitaikina
Ryhmä nro 3: (Atte, Otso, Elsa ja Emilia)  murotaikina
Ryhmä nro 4: (Eetu, Orla, Emil ja Taru) hiivataikina


Tehvänäsi:

Maanantaina 21.9
·        Tee blogiin taikinatyyppisi kohdalle esitelmä taikinatyypistäsi.
o   Käytä lähteenä luokan kirjoja ja nettiä
o   (Esitelmästä tulee koemateriaalia)
·        Etsi tietoa taikinatyypistäsi
o   Mitkä ovat tärkeimmät raaka-aineet?
o   Mikä on mahdollinen kohotusaine?
o   Taikinan valmistuksen päävaiheet?
o   Muita huomioita
o   Esimerkkileivonnaisia

·        Kerää toive reseptit blogiin, mitä voisimme valmistaa kotitaloustunneilla
·        Open hyväksyttyä reseptit, kirjoita kauppalista tarvittavista raaka-aineista

Ryhmäsi taikinatyypin leivonta kerralla:
·        Saatte toimia opettajana: opeta muille ryhmäläisille millainen on teidän taikinatyyppi
·        Kaikki ryhmät leipovat suunniteltuja leivonnaisia
·        Vastuu ryhmä kuvaa leivonnan vaiheita ja lopputulokset
·        Vastuu ryhmä liittää kuvat blogiin ja kertoo lyhyesti tunnista

Ryhmätyöt arvioidaan numeroilla, johon vaikuttaa
  •     blogiin tuotettu infopaketti
  •     taikinatyypin opetus muulle ryhmälle
  •     tunnin jälkeen lisätyt työvaiheet ja kuvat
Kun sinun ryhmälläsi on opetusvuoro, niin sinun ryhmäläisten ei tarvitse tehdä vihkoon erillistä oppimispäiväkirjaa sillä kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti