maanantai 21. syyskuuta 2015

Muna-sokerivaahto taikina


  • Muna-sokerivaahdon tärkeimmät raaka-aineet ovat muna, sokeri ja vehnäjauhot.
  • Kohotusaineena käytetään leivinjauhetta, jota lisätään usein jauhojen joukkoon kuohkeuden varmistamiseksi. 
  • Muna-sokerivaahto valmistetaan vatkaamalla muna ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lopuksi lisätään vielä vehnäjauhot siivilän läpi. 
  • Muista sekoittaa taikinaa varovasti ettei vaahto laskeudu. 
  • Kananmunat kohoavat (vaahdottuvat) parhaiten huoneenlämpöisinä.


Muna-sokerivaahdosta valmistetaan esim. kääretorttuja ja kakkupohjia.

Mokkapalojen kauppalista
-munia
-sokeria
-voita
-maitoa
-vehnäjauhoja
-kaakaojauhetta
-leivinjauhetta
-vanilijasokeria
-vahvaa kahvia
-tomusokeria
-nonparelleja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti