- Muna-sokerivaahdon tärkeimmät raaka-aineet ovat muna, sokeri ja vehnäjauhot.
- Kohotusaineena käytetään leivinjauhetta, jota lisätään usein jauhojen joukkoon kuohkeuden varmistamiseksi.
- Muna-sokerivaahto valmistetaan vatkaamalla muna ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lopuksi lisätään vielä vehnäjauhot siivilän läpi.
- Muista sekoittaa taikinaa varovasti ettei vaahto laskeudu.
- Kananmunat kohoavat (vaahdottuvat) parhaiten huoneenlämpöisinä.
Muna-sokerivaahdosta valmistetaan esim. kääretorttuja ja kakkupohjia.
Mokkapalojen kauppalista
-munia
-sokeria
-voita
-maitoa
-vehnäjauhoja
-kaakaojauhetta
-leivinjauhetta
-vanilijasokeria
-vahvaa kahvia
-tomusokeria
-nonparelleja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti